Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Videolar
 

Yusufeli Belediyesi’nden ilginç önlem - | YUSUFELİ'NİN SESİ |
   
 Yusufeli Belediyesi’nden ilginç önlem

Yusufeli Belediyesi’nden ilginç önlem
 Yazı Boyutu

 Tarih : 07.12.2011 - 11:55:48 


Kız yurduna giden yolun girişini asma kilitli kapıyla kapattılar


Yusufeli Belediyesi’nden ilginç önlem

Kız yurduna giden yolun girişini asma kilitli kapıyla kapattılar

 

Böylesi ne duyuldu nede görüldü. Yusufeli Belediyesi’nce kiralanan Yusufeli Meslek Yüksek Okulu Kız Yurdu binasına girişleri engellemek için yaklaşık Bir kilometre öncesine bir kapı konuldu ve asma kilitle de kapı kapatıldı.

 

Artvin Yusufeli Meslek Yüksek Okulu kız yurduna araçla geçişi engellemek için asma kilitle kilitlenen demir kapı görenlere kamera şakası mı dedirtti. Yusufeli ilçesinde Orman işletmesine ait olan ve ilçeye hakim noktada bulunan yüksekteki tek yer kapsamında bulunan eski av köşkü Yusufeli Meslek Yüksek Okulu Kız Yurdu olarak hizmete açıldı. Av köşkü misafir hane olarak kullanımının ardından özelleştirme kapsamında yıllarca restoran ve otel olarak kullanılmıştı. Yusufeli meslek yüksek okuluna yurt binası olarak hizmet vermekte olan bina Yusufeli belediyesi kiralama yaparak Yusufeli yüksek okulu kız yurdu olarak hizmete sundu. Kız yurduna ise iki yoldan ulaşılabiliyor. Bu yollardan biri ilçe merkezinden Çarkı Dere Mahallesi’nden merdivenlerle giden yaya yolu. Bir diğer yol ise Murat İspirli caddesinden çıkan araba yolu. Yusufeli’ne ilçe dışından gelen misafirler ve ilçe halkı stres atmak baraj altında kalacak ilçelerini yukarıdan izleyip anılarını tazelemek için Dallas Mevkii diye adlandırılan Yurdun bulunduğu alandan geçiyorlardı. Bu yol aynı zamanda şimdi kız yurdu olarak kullanılmaya karar verilen Av Köşkü’nün de yolu. Şimdi Dallas mevkiine giden yol Kız Yurduna araba ile girişi engellemek için kapatıldı. Yusufeli belediyesi tarafından yapılan demir kapının yurdu bir kilometre kala inşa edilmesi kafalar da sorular gündeme getirdi.

 

Yusufeli halkı soruyor. Bu kapı ne anlama geliyor?

 

Yusufeli Belediyesi’nce yaklaşık Kız Yurdu’na bir kilometre kala araç trafiğini kapatan ve asma kilitle de kapatılan  kapının ne amaçla yapıldığı merak ediliyor. Böylesine adından dürüstlüğünden ve saygınlığından söz ettiren bir ilçede belediye tarafından yaptırılan bu kapının derhal sökülmesini ve daha yurt binasına yakın bir alanda yapılarak ve başında nöbetçi bulundurularak uygulamaya konulmasını talep ettiler. Yurda malzeme getiren araçlara da yedek anahtar verilirken, böylesine bir uzaklıkta kapının yapılması ise 21.yüzyıla yakışmayan bir mantık olarak değerlendirildi. Yurdun hemen yanı başına bir giriş kapısı koyarak buraya güvenlik yerleştirmek varken yurda bir kilometre kala üniversite alanında böylesine uygulama getirilmesine anlam verilemiyor.

Konunun önümüzdeki günlerde gündemdeki yerini koruyacağına kesin gözüyle bakılırken, vatandaş bu uygulamanın biran önce sonlandırılmasını talep ettiler.

 

Öğrencileri sarhoşlardan korumak için tedbir alındı

 

Yusufeli Yüksek Okul Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Şahin, okulun giriş yoluna kilit vurulması konusuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Aydın Şahin; “ Şimdi okullarda böyle şeyler yoktur. Kapıya kilit yanlış tabi ki. Bunlar özgür insanlardır, istediği gibi gelir giderler. Öğretmenleri dahi karışamaz. Nitekim 18 yaşına girmiş insanlar aileler dahi müdahale edemiyor; ama biz bu yurt binasının evveliyatının hesabını yaparak dedik ki tedbir alalım. Ne yapalım şimdi yurt binasıyla lisenin yurt binası  arasındaki mesafe açık bir alan olduğu için zaman zaman belki sarhoş insanlar gidip orada içki içebilir. Çocuklarımızda oradan geçiyor. Yanlış bir şey olmasın. Bir mesafe koyalım dedik. Zaten daha sonra onu kaldıracaklar. Zamanla buna alışılır zaten. Süreç içerisinde asfalt çalışması yapılacak. Yurt binasına dönüşmesi için bir takım çalışmalar olacak oraya. Daha sonra üniversiteden servis konulacak, dolayısıyla şu an öğrenci az olduğu için bu senelik böyle idare edecekler.”dedi.

 

Tedbir amaçlı yapılmıştır

 

Açıklamasının devamında Aydın Şahin, Belediye Başkanının ne düşündüğü konusunda ise; “ Belediye başkanı ne düşündü, nasıl düşündü bilmiyorum. Bu soruyu kendisine sormakta fayda var fakat araç geçmemesi için yapılan bir çalışma aslında orada bir güvenlik şeridi oluşturulabilir. Ama başkanımızın taktiridir  belki son bir yıl buraya gelmeyen vatandaş Artvin’den Erzurum’dan ilçeye geldiğinde baktı lambalar yanıyor ya bizim eski meyhane orada gidip içki içelim, diyebilirler. Gelişmeleri bilmedikleri için böyle davranabilirler. Sırf buranın yüksek okul yurdu olduğuna insanları alıştırmak için bir kapı ve levha konuldu. Daha sonra kalkacak. Orada güvenilir bir mahalle oluşturulacak. Zaten orası devletin arazisi. Bizim orada böyle bir şey yapmamız söz konusu değil.”diye konuştu.

Aydın Şahin açıklamasının son bölümünde; kendisinin kapının nereye konulduğuna ilişkin bilgi sahibi olmadığını belirtirken; “ Başkanın sözü bir kapı koyacağım. Üzerine bir de yazı yazacağım, öğrenci yurdu diye. Zaten önümüzdeki günlerde üniversite tarafından buraya 5 tane güvenlik elemanı alınacak. Hem yurt bölgesine hemde okula bu yapılanlar bu sene bütçe olmadığı için eksik kaldı. Bizde elimizden geldiği kadar neler yapabiliriz diye bunu yaparken belki bazı şeyler usulüne uygun olmayabilir ama tedbir amaçlı yapılan bir uygulamadır. Başkanında amacı oradaki çocukları daha iyi koruyabilmek için, rahat etmeleridir. Bu yurt binasıyla kapının konulduğu alan arasındaki mesafe Nasrettin hocanın işine benzemiş ama araç geçmemesi için yapılan bir çalışma. Fakat uzak mesafeye konulduğu için görüntü olarak çirkin olmuş.Ben olsam o kadar uzakta koymazdım. Daha yakın mesafeye koyardım. Başkanın mutlaka makul bir açıklaması vardır.”şeklinde konuşarak açıklamalarını tamamladı.  



 Editör :  Yusufeli'nin Sesi

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Yusufeli'nin Sesi

 Kategori  Yusufeli

376 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Duyuru
 Köşe Yazıları

Hasan ÖRÜCÜ

Hasan ÖRÜCÜ ¬
Yazı Eklenmemiş

Fatih Poyraz

Fatih Poyraz ¬
İki farklı farkediş

Oktay Erkan

Oktay Erkan ¬
Kendini Bilmeyen Üç Beş densiz

Sevinç Tunç

Sevinç Tunç ¬
TÜRKLERİN AKDENİZ ÇIKARMASI
 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Yusufeli’nde Tanker Çoruh Nehrine Yuvarlandı Yusufeli’nde Tanker Çoruh Nehrine Yuvarlandı
Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde virajı alamayan akaryakıt tankeri Çoruh Nehri kenarına yuvarlandı....

Ayda 15 Kg Tavuk Özlem Tavukçuluktan
81 İlde Kocatepe Desteği
 
 Takvim

Şubat 2012

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 101
 Dün : 94
 Toplam : 107210
 Ip No : 38.107.179.234
     

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.7424 1.7508
  Euro 2.3061 2.3172
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



PageRank Checker






Yusufeli | Siyaset | Turizm | Kültür - Sanat | Spor | Röportajlar | Aktüalite | Eğitim | Sağlık | VİDEOLAR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2007-2012- | YUSUFELİ'NİN SESİ | - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.